Lotuskring MaasDelta

Informatie over de Lotuskring MaasDelta

Een LOTUS-kring is een zelfstandige vereniging waar je de opleiding tot LOTUS-slachtoffer kunt volgen. Een kring kan cursisten en kringleden hebben. Cursist ben je, wanneer je de opleiding volgt en je diploma LOTUS nog niet gehaald hebt. Je bent dan binnen de kring waar je de opleiding volgt groepslid. Heb je je diploma op zak, dan kun je kiezen om lid te worden van de LOTUS-kring waar je de opleiding hebt gedaan, maar je mag je ook aansluiten bij een andere LOTUS-kring die bijvoorbeeld dichter in de buurt is. Je wordt dan -. Net als voor de eerste hulp ben je verplicht om je diploma LOTUS geldig te houden door het volgen van bijscholingslessen.

Iedere kring heeft een zogenoemde kringinstructeur LOTUS. Hij of zij is verantwoordelijk voor het inhoudelijke deel van de LOTUS-opleiding en voor het competent houden van de kringleden. Naast de kringinstructeur kan de kring meerdere instructeurs hebben. Samen maken ze jaarlijks een programma van lessen en zorgen ze voor het reilen en zeilen tijdens de lessen van de kring. Daarbij kunnen ze altijd terugvallen op het jaarprogramma dat door de taakgroep OOKU wordt gemaakt.

Uiteraard heeft iedere kring, als goede vereniging, ook een eigen verenigingsbestuur, met statuten en een huishoudelijk reglement.